Quote

Recipe for success: Study while others are sleeping; work while others are loafing; prepare while others are playing; and dream while others are wishing. ~ William A. Ward

Wednesday, 11 February 2015

Bali #1 ~ The Grand Whiz Hotel & Day 1

Salam

Tiba2 rasa nak buat entry basi
Ok sejak tahun lepas semua kisah travel terperam macam tu aja, tuan badan bizis katanya.
1st half 2014 tu memang sangat busy, rasa macam tiba2 masa hilang macam tu aje
2nd half lebih lah santainya, sampai semua mende pon malas nak buat kot! haha!!
that how 2014 flew away. cepat sangat!

Ok lah. nak cerita jugak kisah basi ke BALI. hihi
Ye tahu kisah travel Asia Tenggara semua pon dah expert.
But, this is my story ~ ;)

Tapi kan, disebabkan kisah pon dah lama hampir setahun, maka cerita pon akan lebey ringkas sebab aku pon dah naik lupa semua perkara..hahahaa..hahahaha..hahaha

so ini weOls pertama di hari kejadian dalam bas ke LCCT

flight was ohsem without any problem. It was just a bit crowded at the immigration counters as everyone is struggling to get the declaration form. bit disappointed because normally such form distributed on flight. sigh. but..just take it easy..I tell u ;)

safe and sound ;)

was greeted by the spectacular pool..rasa nak terjun terus ^^


day view. nice huh!!



the pool again :)


dining


not sure with HALAL status. Ngee. but there's no pork/ham. seriously.
namun kami masih hati2 dan hanya ambil eggs n seafood aja as protein selain fruits & yummy coco crunch. *nyummeh*

Owhh.. dalam bilik juga tiada patung/melambang agama yang biasa dianuti di Bali nie tau.
Haiihh kenapa la aku tak tanye aje kan senang *_*

smiley face :)


our room..oups garbage makanan!


the bathroom


we checking out the beach!


cycling for the sunrise..teehee


therapy *blushing*


cycling for the last goodbye


dare for a game? huhu


the blue2 sky..nice!


Grand Whizz it is!


Overall hotel ini adalah best dan selesa and affordable la kan kalau nak dibandingkan dengan kawasan Nusa Dua yang dikatakan 'high class' dan tak mamfoo tu kan.
RM1400/- bahagi 5 tidak ke mamfoo tu untuk kami berlima rakyat marhain nie kan. 4D3N ok.
tapi untok yang suka bising2 & shopping attraction and hotspot like next door tu kan harus la duduk di kuta gamaknya. Sini senyap tenang gituew, mood vacation relaxation.

next..our activities on the 1st day

to be continued yeah \\ck\\

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Marvic said...

lama nya nak tgu next post... hahaha